skip to Main Content
Natuurlijke Deodorant

Veel schadelijke stoffen in deodorant, kies bewust

Best verontrustend wat er allemaal in een deodorant kan zitten. Zo worden er in veel deodoranten parabenen, aluminium, synthetische parfums en siliconen gebruikt.

– Parabenen zijn bewaarmiddelen die teruggevonden zijn in het borstweefsel van vrouwen met borstkanker. Wat ze daar precies aanrichten weten we nog niet, maar liever vermijden dus.

– Aluminium verstopt de poriën en verhindert zo dat giftige stoffen het lichaam kunnen verlaten. Aluminium dringt door in de huid en komt in het lichaam terecht. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat de hersenen van mensen met Alzheimer veel aluminium bevatten. De natuurlijke vorm ‘alum’ is minder schadelijk want de moleculen zijn te groot om door de huid te gaan. Echter het blijft een vorm van aluminium.

– Synthetische parfums veroorzaken vaak jeuk of erger, allergische reacties.

– Siliconen geven een zacht laagje op de huid maar drogen de huid uit en werken verstikkend.

Gelukkig zijn er alternatieven. Er bestaan deodoranten ontwikkeld geheel op natuurlijke basis. Deodoranten die gebruik maken van de antiseptische eigenschappen van Aloë Vera, zuivere kokosolie en biologische shea butter. En de geur van natuurlijke etherische oliën zoals sinaasappel, limoen, lavendel, rozenolie ….

Geef je huid wat tijd om zich aan te passen aan de natuurlijke deodorant. Bedenk dat een oksel die jarenlang iedere dag met allerlei chemische middelen is behandeld tijd nodig heeft om de natuurlijke balans te herstellen. Daarom is het een goed idee om in de winter over te stappen, als we de deodorant niet zo hard nodig hebben.

Bronnen:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/03/22/aluminum-toxicity-alzheimers.aspx

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/24/parabens-on-risk-of-breast-cancer.aspx

Back To Top