Skip to content
Dettol

Antibacteriële zeep vermijden

Het klinkt tegenstrijdig om ‘antibacteriële zeep’ op de lijst ‘te vermijden producten’ te zetten maar het is een van de producten die je meer kwaad kunnen doen dan goed.

Een van de stoffen die vaak gebruikt worden in antibacteriële zeep, die je gezondheid kan schaden, is ‘triclosan’. Triclosan wordt er van verdacht de oestrogene activiteit in borstcellen te activeren en zo de ontwikkeling van borstkanker te bevorderen. Bij testen met triclosan op muizen en ratten werden misvormingen gezien aan de botstructuur wat duidt op de beïnvloeding van triclosan op het hormonale stelsel*.

Testen hebben aangetoond dat het gebruik van antibacteriële zeep helemaal niet helpt om ziektes en verkoudheden te voorkomen. De meeste verkoudheden en griep worden veroorzaakt door virussen en niet door bacteriën, en deze leven vrolijk verder ondanks het gebruik van antibacteriële zeep.

Gebruik je organische natuurlijke zeep dan loop je geen risico op het contact met stoffen die je gezondheid kunnen schaden én je handen worden er even schoon van. Een gunstig neveneffect, dat ik zelf ervaren heb toen in overschakelde naar organische zeep, is dat ik veel minder last van kloven in mijn handen heb gekregen.

Geen antibacteriële zeep meer voor mij, ook veel beter voor het grondwater en het milieu!

*( Dr. Mercola: 10 ‘Healthy’ Items Your Home Is Better Off Without).

Wit makende en antibacteriële tandpasta

In deze tandpasta’s wordt vaak ook ‘Triclosan’ verwerkt. Behalve ‘triclosan’ bevat deze tandpasta meestal ook SLS (sodium lauryl sulfaat = sterke zeep), kunstmatige zoetstoffen, fluoride en microbeads.

Geen van deze ingrediënten heb je nodig om je tanden goed schoon te krijgen. Wel vormen ze een belasting voor je lichaam en het milieu.

Kies voor een eenvoudige tandpasta met zo min mogelijk ingrediënten, vervolgens minstens 2 minuten goed poetsen en je tanden zijn schoon.

De schadelijke gevolgen van microbeads

Deze microscopisch kleine plastic bolletjes worden in veel cosmetica producten verwerkt. Ze vergaan nooit, dragen bij aan de plastic soep in de oceaan en het ergste is, we hebben ze niet nodig!

Hieronder de links naar de lijsten met merken en producten die wel en geen microbeads bevatten.

Even checken of jouw favoriete producten op de juiste (=groene) lijst staan.

http://www.noordzee.nl/campagnes/microplastics/

http://www.beatthemicrobead.org/images/pdf/RED%20BELGIUM.pdf

ps: Wat mij opviel toen ik de lijsten bekeek is dat er onder andere een aantal producten van Mylene, Yves Rocher en Louis Widmer NV op staan.

Pas op met scrub sponsjes!

Ze kunnen een broeinest van bacteriën worden in de warme vochtige omgeving van de badkamer. Zoek er een die van natuurlijk materiaal is gemaakt, laat het na gebruik goed drogen en vervang het regelmatig.

*( Dr. Mercola: 10 ‘Healthy’ Items Your Home Is Better Off Without).

Veilig betalen

Veilig betalen via SSL verbinding
Gratis verzenden vanaf 35€. (50€ tijdens de soldenperiodes).
Consumenten en gegevensbescherming
30 dagen herroepingsrecht

Betaalmethodes

Bancontact
Ideal
Overschrijving
Cash bij afhalen

Wij versturen met

BPost
Post NL
Gratis verzending vanaf 35€. (50€ tijdens de soldenperiodes.)
Back To Top